Η γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε στο Τ.Ε.Γ. Ουλμ την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στις 14:30, στην αίθουσα Musiksaal του Ulrich-von-Ensingen-Realschule. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προετοίμασαν την εκδήλωση "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία", ζωντανεύοντας στιγμές από την ηρωική επανάσταση, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδας.
Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, φίλοι του Τ.Ε.Γ. Ουλμ αλλά και τα παιδιά μας κατέκλυσαν την αίθουσα του σχολείου. Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ράνια Γιαννοπούλου με έναν σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός κ. Τάσος Παπαγιαννάκος καλωσόρισε τους/τις παριστάμενους/ες και αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στην ελληνική επανάσταση αλλά και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι Έλληνες του εξωτερικού.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε την απαγγελία ποιημάτων, που μας θύμισαν ηρωικές στιγμές από τον πόλεμο, σημαντικά πρόσωπα και καταστάσεις που έζησαν οι πρόγονοί μας και μας γεμίζουν εθνική υπερηφάνεια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' και Δ' τάξης παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο με τη μητέρα-Ελλάδα και τα παιδιά της, τα γεωγραφικά διαμερίσματα της πατρίδας μας, όπου αναφέρθηκε η συνεισφορά κάθε περιοχής στον εθνικό αγώνα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου παρουσίασαν ένα κωμικό θεατρικό έργο με τίτλο: "Το κρυφό "κουφό" σχολειό", στο οποίο δύο κορίτσια της σύγχρονης εποχής ξυπνούν μέσα σ' ένα κρυφό σχολειό του 1753 και εκεί συμβαίνουν αστεία γεγονότα και παρεξηγήσεις. Το έργο ολοκληρώθηκε με τα παιδιά της Α' τάξης που, αφού ανέβηκαν στη σκηνή με τα φαναράκια τους, παρουσίασαν ένα σκετσάκι για τους φόβους και τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπιζαν τα ελληνόπουλα στην εποχή της σκλαβιάς, όταν πήγαιναν στο κρυφό σχολειό. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς και στις μικρές μας ηθοποιούς, που δικαίως κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η χορωδία των παιδιών του Τ.Ε.Γ. τραγούδησε τα "Κλεφτόπουλα", τον "Θούριο", το "Να 'τανε το 21", τα "Σαράντα παλικάρια", το "Φεγγαράκι" και στο τέλος έψαλε τον εθνικό μας ύμνο. Η μουσικός κ. Πάττυ Κοντογιάννη συνόδευσε τη χορωδία στο πιάνο.
Το κοινό της εκδήλωσης παρακολούθησε με προσοχή και συγκίνηση όλα τα παιδιά και τα ενθάρρυνε, χαρίζοντάς τους απλόχερα χειροκροτήματα και επευφημίες. Η περηφάνια που προσφέρει η εικόνα των ελληνόπουλων, που με ενθουσιασμό συμμετέχουν στην μεγαλύτερη εθνική γιορτή, είναι απερίγραπτη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά γλυκών και άλλων εδεσμάτων, που με ευγένεια προσέφεραν οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

  

* Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Armin Quadflieg για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.