Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Τ.Ε.Γ. Ουλμ, στο ελληνικό εστιατόριο NOTOS, με την παρουσία των μαθητών/τριών που φοιτούν στο Τ.Ε.Γ. Ουλμ και των οικογενειών τους. Μέσα σε μια θερμή ατμόσφαιρα, γονείς, συγγενείς, φίλοι του Συλλόγου και παιδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές και να διασκεδάσουν... ελληνικά!

Η ζωντανή ορχήστρα με τις γνήσιες ελληνικές μελωδίες μετέφερε νοερά μικρούς και μεγάλους στην πατρίδα ενώ το γλέντι δεν άργησε να ανάψει, καθώς ο χορός ξεκίνησε νωρίς με χασαποσέρβικα, νησιώτικα, ποντιακά τραγούδια και άλλες μελωδίες από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου, στην οποία υπήρχαν δύο φλουριά που αντιστοιχούσαν σε δύο συμβολικά δώρα. Τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση χάρηκαν ιδιαίτερα την κλήρωση δώρων που προσέφερε ο Σύλλογος και απευθύνονταν μόνο σε αυτά. Τα χαμόγελα περίσσευαν, καθώς τα περισσότερα παιδιά δεν έφυγαν με άδεια χέρια.

Κατά γενική ομολογία ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση, που αναβίωσε τις χοροεσπερίδες που πραγματοποιούσε στο Ουλμ τα παλαιότερα χρόνια η ελληνική κοινότητα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία και την άρτια διοργάνωση. Τέτοιες πρωτοβουλίες φέρνουν πιο κοντά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Ουλμ και ενισχύουν τους δεσμούς με την πατρίδα μας.

     

* Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Armin Quadflieg για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.