Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Τ.Ε.Γ. Ουλμ διοργάνωσε την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 εκδρομή στο Μόναχο. Νωρίς το πρωί οι εκδρομείς συγκεντρώθηκαν στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ουλμ για την αναχώρηση με το τρένο. Ο καιρός ήταν ιδανικός για την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής.

Σε λιγότερο από 2 ώρες το τρένο έφτασε στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μονάχου. Από εκεί ξεκίνησε ένας περίπατος στο κέντρο της πόλης. Λίγα λεπτά πριν από τις 11:00 βρισκόμασταν στη Marienplatz, την κεντρική πλατεία του Μονάχου, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε το Rathaus-Glockenspiel. Πρόκειται για ένα δρώμενο στο ρολόι του Δημαρχείου της πόλης, όπου κάθε μέρα στις 11:00 οι φιγούρες του πύργου ζωντανεύουν. Οι φιγούρες της πάνω σειράς αναπαριστούν τον γάμο ενός δούκα της παλιάς εποχής ενώ η κάτω σειρά αναπαριστά τον χορό των βαρελάδων που διοργανώθηκε από την πολιτεία το 1517, όταν το Μόναχο χτυπήθηκε από επιδημία πανώλης.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Μουσείο Γερμανικής Ιστορίας (Deutsches Museum). Πρόκειται για το πρώτο επιστημονικό - τεχνολογικό μουσείο στον κόσμο, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να κατανοήσει διαδραστικά τα διάφορα φυσικά φαινόμενα και τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, σε έναν χώρο 50 στρεμμάτων. Γονείς και παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ιστιοφόρα, ανεμόμυλους, υποβρύχια, ρομπότ, προσομοιώσεις του διαστήματος και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Μετά από τρεις περίπου ώρες περιήγησης συγκεντρωθήκαμε στο εστιατόριο του μουσείου για να γευματίσουμε. Λίγο πριν την αναχώρηση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων χάρισε στον δάσκαλο του σχολείου ένα λεύκωμα με αφιερώσεις όλων των μαθητών/τριών του σχολείου ως δώρο αποχαιρετισμού, μια ομολογουμένως εξαιρετικά συγκινητική κίνηση.

Μετά από έναν ακόμα σύντομο περίπατο στο κέντρο της πόλης, οι εκδρομείς πήραν τον δρόμο της επιστροφής από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μονάχου. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τη διοργάνωση αυτής της παιδαγωγικού χαρακτήρα εκδρομής, καθώς τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συμβάλλουν στη σύσφιγξη των σχέσεων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.