Η χορευτική ομάδα του Τ.Ε.Γ. Ουλμ πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο Internationales Fest, που πραγματοποιήθηκε στο Ουλμ το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015. Οι 16 μαθητές και μαθήτριες, που συμμετείχαν στην ομάδα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό, που είχε κατακλύσει την πλατεία του Δημαρχείου Marktplatz.

Ανάμεσα σε συμμετοχές από άλλες χώρες, που παρουσίασαν αντιπροσωπευτικούς χορούς, εμφανίστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, με σκοπό να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και τις παραδόσεις μας. Γύρω στις 18:00 τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή φορώντας άσπρα μπλουζάκια με το λογότυπο του Τ.Ε.Γ. Ουλμ, με τον δάσκαλο κ. Τάσο Παπαγιαννάκο να τα συνοδεύει. Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Κωνσταντίνος Κοντζίνος προλόγισε με συντομία καθέναν από τους τρεις χορούς. Το πρόγραμμα άνοιξε με Καλαματιανό και συνεχίστηκε με τον παραδοσιακό χορό της Ηπείρου "Παλαμάκια". Ο τρίτος και τελευταίος χορός ήταν το "Χασαποσέρβικο", το οποίο ξεσήκωσε το κοινό που άρχισε να χορεύει μαζί με τα παιδιά μας. Γονείς, συγγενείς και άλλοι Έλληνες που βρέθηκαν ανάμεσα στο κοινό, παρακολούθησαν με συγκίνηση και περηφάνια τους χορούς της χώρας μας.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την οργάνωση και την επιμέλεια της εμφάνισης των μαθητών/τριών μας, καθώς και την κ. Ευαγγελία Τσομπανίδου, που με τις ενέργειές της εξασφαλίστηκε η αίθουσα κοντά στο χώρο της εκδήλωσης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελική πρόβα.

   

* Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Armin Quadflieg για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.