Το σχολικό έτος 2016-2017 έφτασε στο τέλος του και ήρθε η στιγμή να εκδοθεί η σχολική μας εφημερίδα. Από τον Ιούνιο ξεκίνησαν οι συζητήσεις σε κάθε τμήμα για το θέμα που θα αναλάβει να παρουσιάσει η κάθε τάξη. Αφού ακούστηκαν όλες οι προτάσεις, οι μικροί μας δημοσιογράφοι ανέλαβαν να αναζητήσουν τις πληροφορίες τους και να συγγράψουν τα άρθρα τους με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια. Άλλωστε η δημοσίευσή της έντυπα και ηλεκτρονικά αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τη συμμετοχή με άρθρο, καθώς η εμβέλεια της εφημερίδας μας υπερβαίνει τα στενά όρια της σχολικής μας κοινότητας.

Τα παιδιά της Α' τάξης, μετά από συζήτηση για το περιβάλλον, αποφάσισαν να προβάλουν τρόπους με τους οποίους όλοι μας μπορούμε να το προστατεύσουμε. Η Β' τάξη ανέλαβε να παρουσιάσει και να εικονογραφήσει τον μύθο της Περσεφόνης από την ελληνική μυθολογία, που εξηγεί την αλλαγή των εποχών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' και Δ' τάξης αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, που αφορά κυρίως την Ελλάδα: τους σεισμούς και τα ηφαίστεια. Τα παιδιά των τάξεων Ε' και ΣΤ' παρουσίασαν εκθέματα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, που μπορεί κανείς να συναντήσει στα δεκάδες ελληνικά μουσεία. Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου αποφάσισαν να μας δώσουν ιδέες για ημερήσιες οικογενειακές εκδρομές γύρω από το Ουλμ, που ενδιαφέρουν μεγάλους και μικρούς.

Η έκτη έκδοση της εφημερίδας μας μοιράστηκε την τελευταία εβδομάδα των μαθημάτων στο Τ.Ε.Γ. Ουλμ και, παράλληλα, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Αν θέλετε να τη διαβάσετε μπορείτε να πατήσετε εδώ ή να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, πατώντας στο παρακάτω συνημμένο.

Συνημμένα:
Access this URL (http://ulm.europe.sch.gr/zeitung6/files/download/Zeitung6.pdf)Χαμόγελα στο Ουλμ 6[Η εφημερίδα του Τ.Ε.Γ. Ουλμ]0 kB