Το σχολικό έτος 2016-2017 έφτασε στο τέλος του και ήρθε η στιγμή να εκδοθεί η σχολική μας εφημερίδα. Από τον Ιούνιο ξεκίνησαν οι συζητήσεις σε κάθε τμήμα για το θέμα που θα αναλάβει να παρουσιάσει η κάθε τάξη. Αφού ακούστηκαν όλες οι προτάσεις, οι μικροί μας δημοσιογράφοι ανέλαβαν να αναζητήσουν τις πληροφορίες τους και να συγγράψουν τα άρθρα τους με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια. Άλλωστε η δημοσίευσή της έντυπα και ηλεκτρονικά αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τη συμμετοχή με άρθρο, καθώς η εμβέλεια της εφημερίδας μας υπερβαίνει τα στενά όρια της σχολικής μας κοινότητας.

Τα παιδιά της Α' τάξης, μετά από συζήτηση για το περιβάλλον, αποφάσισαν να προβάλουν τρόπους με τους οποίους όλοι μας μπορούμε να το προστατεύσουμε. Η Β' τάξη ανέλαβε να παρουσιάσει και να εικονογραφήσει τον μύθο της Περσεφόνης από την ελληνική μυθολογία, που εξηγεί την αλλαγή των εποχών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' και Δ' τάξης αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, που αφορά κυρίως την Ελλάδα: τους σεισμούς και τα ηφαίστεια. Τα παιδιά των τάξεων Ε' και ΣΤ' παρουσίασαν εκθέματα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, που μπορεί κανείς να συναντήσει στα δεκάδες ελληνικά μουσεία. Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου αποφάσισαν να μας δώσουν ιδέες για ημερήσιες οικογενειακές εκδρομές γύρω από το Ουλμ, που ενδιαφέρουν μεγάλους και μικρούς.

Η έκτη έκδοση της εφημερίδας μας μοιράστηκε την τελευταία εβδομάδα των μαθημάτων στο Τ.Ε.Γ. Ουλμ και, παράλληλα, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Αν θέλετε να τη διαβάσετε μπορείτε να πατήσετε εδώ ή να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, πατώντας στο παρακάτω συνημμένο.

Συνημμένα:
Access this URL (http://ulm.europe.sch.gr/zeitung6/files/download/Zeitung6.pdf)Χαμόγελα στο Ουλμ 6[Η εφημερίδα του Τ.Ε.Γ. Ουλμ]0 kB
Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Την περίοδο 16-18 Μαΐου 2017 εννέα μαθητές και μαθήτριες του Τ.Ε.Γ. Ουλμ πήραν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας της ελληνομάθειας, που διεξήχθησαν στη Στουτγάρδη. Τα επίπεδα γλωσσομάθειας, στα οποίαν εξετάστηκαν, ήταν τα Β1, Β2, Γ1 και Γ2. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 19 Ιουλίου και σκόρπισαν χαμόγελα ικανοποίησης σε όλους. Και οι εννέα μαθητές μας κατάφεραν τον στόχο τους και απέκτησαν τα διπλώματά τους, πετυχαίνοντας πολύ υψηλές επιδόσεις.

Αιμίλιε, Νικολέττα, Χριστίνα, Σοφία, Σπύρο, Θεοδώρα, Γιώργο, Δήμητρα και Αλέξανδρε θερμά συγχαρητήρια για τις επιδόσεις και την επιτυχία σας. Συνεχίστε να αγαπάτε τη γλώσσα μας και να γίνεστε άξιοι πρεσβευτές της. Σας ευχαριστούμε πολύ που, για ακόμη μια φορά, μας κάνατε υπερήφανους!

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Τ.Ε.Γ. Ουλμ διοργάνωσε την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 εκδρομή στο Μόναχο. Νωρίς το πρωί οι εκδρομείς συγκεντρώθηκαν στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ουλμ για την αναχώρηση με το τρένο. Ο καιρός ήταν ιδανικός για την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής.

Σε λιγότερο από 2 ώρες το τρένο έφτασε στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μονάχου. Από εκεί ξεκίνησε ένας περίπατος στο κέντρο της πόλης. Λίγα λεπτά πριν από τις 11:00 βρισκόμασταν στη Marienplatz, την κεντρική πλατεία του Μονάχου, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε το Rathaus-Glockenspiel. Πρόκειται για ένα δρώμενο στο ρολόι του Δημαρχείου της πόλης, όπου κάθε μέρα στις 11:00 οι φιγούρες του πύργου ζωντανεύουν. Οι φιγούρες της πάνω σειράς αναπαριστούν τον γάμο ενός δούκα της παλιάς εποχής ενώ η κάτω σειρά αναπαριστά τον χορό των βαρελάδων που διοργανώθηκε από την πολιτεία το 1517, όταν το Μόναχο χτυπήθηκε από επιδημία πανώλης.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Μουσείο Γερμανικής Ιστορίας (Deutsches Museum). Πρόκειται για το πρώτο επιστημονικό - τεχνολογικό μουσείο στον κόσμο, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να κατανοήσει διαδραστικά τα διάφορα φυσικά φαινόμενα και τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, σε έναν χώρο 50 στρεμμάτων. Γονείς και παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ιστιοφόρα, ανεμόμυλους, υποβρύχια, ρομπότ, προσομοιώσεις του διαστήματος και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Μετά από τρεις περίπου ώρες περιήγησης συγκεντρωθήκαμε στο εστιατόριο του μουσείου για να γευματίσουμε. Λίγο πριν την αναχώρηση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων χάρισε στον δάσκαλο του σχολείου ένα λεύκωμα με αφιερώσεις όλων των μαθητών/τριών του σχολείου ως δώρο αποχαιρετισμού, μια ομολογουμένως εξαιρετικά συγκινητική κίνηση.

Μετά από έναν ακόμα σύντομο περίπατο στο κέντρο της πόλης, οι εκδρομείς πήραν τον δρόμο της επιστροφής από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μονάχου. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τη διοργάνωση αυτής της παιδαγωγικού χαρακτήρα εκδρομής, καθώς τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συμβάλλουν στη σύσφιγξη των σχέσεων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.

Διαβάστε περισσότερα: Η εκδρομή του Συλλόγου Γονέων στο Μόναχο

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ουλμ το Internationales Fest, με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του σχολείου μας. Δεκατέσσερις μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις του σχολείου μας ενθουσίασαν το κοινό της Διεθνούς Γιορτής και κέρδισαν δυνατά χειροκροτήματα. Οι πρόβες για τη συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου μας, με την καθοδήγηση του δασκάλου του σχολείου κ. Τάσου Παπαγιαννάκου και την πολύτιμη βοήθεια της μουσικού κ. Πάττυς Κοντογιάννη.

Η ελληνική χορευτική ομάδα εμφανίστηκε ανάμεσα σε αντιπροσωπείες και συγκροτήματα χωρών από κάθε μέρος της Γης, με σκοπό να προβάλει τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Ο κ. Κωνσταντίνος Κοντζίνος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής της πόλης του Ουλμ, παρουσιάσε τη χορευτική ομάδα και προλόγισε τους τρεις χορούς. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον γνωστό σε όλους "Καλαματιανό", τον πασίγνωστο χορό που έχει τις ρίζες του στην Πελοπόννησο, και συνεχίστηκε με τον ζωναράδικο της Θράκης "Δω στα λιανοχορταρούδια". Η εμφάνιση της χορευτικής ομάδας έκλεισε με έναν χασαποσέρβικο που ξεσήκωσε το κοινό, το οποίο δε σταμάτησε να χτυπά παλαμάκια στους ρυθμούς της μουσικής, να επευφημεί τα παιδιά του σχολείου μας και να προσπαθεί να χορέψει τους ελληνικούς σκοπούς. Όσοι Έλληνες παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ παρακολουθούσαν με περηφάνια και συγκίνηση τα ελληνόπουλα που τίμησαν τη χώρα μας με την ξεχωριστή εμφάνισή τους.

Διαβάστε περισσότερα: Το Τ.Ε.Γ. Ουλμ στο Internationales Fest Ulm 2017

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ουλμ. Οι υποψήφιοι/ες για το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν οι:

1. Γιαννοπούλου Αντιγόνη

2. Καψάλη Αθηνά

3. Κηπιώτη Μαρουδιά

4. Κουλούρη Λευκοθέα

5. Μπάρλα Παναγιώτα

6. Νικομάνης Σπυρός

7. Παπαναστασίου Αθανάσιος

Μετά την ψηφοφορία των μελών του Συλλόγου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Αντιπρόεδρος: ΜΠΑΡΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Γραμματέας: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Ταμίας: ΝΙΚΟΜΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Μέλος: ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΛΕΥΚΟΘΕΑ

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου, η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι διετής.

Ευχαριστούμε θερμά το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για την αξιέπαινη συνεισφορά του στη διοίκηση και οργάνωση του Συλλόγου Γονέων και ευχόμαστε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα μέλη του νέου Συμβουλίου. Τέλος, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη που παρευρέθηκαν για την άψογη και υποδειγματική ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Διαβάστε περισσότερα: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Γράψτε σχόλιο (1 Σχόλια)

Ο εκπαιδευτικός ιστότοπος του Τ.Ε.Γ. Ουλμ συμμετείχε στον 8ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων που διοργανώθηκε από την "Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση" και την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες "Μιχάλης Δερτούζος" σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη όλων των ελληνόφωνων ποιοτικών διαδικτυακών ιστότοπων που παρέχουν εκπαιδευτικές - παιδαγωγικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ο ιστότοπος του Τ.Ε.Γ. Ουλμ συμμετείχε στην πρώτη κατηγορία του διαγωνισμού, που αφορούσε τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά). Το σώμα των αξιολογητών κατέταξε τον διαδικτυακό μας τόπο στην πρώτη δεκάδα της κατηγορίας, απονέμοντάς μας ειδικό έπαινο. Ήταν η μοναδική εκπαιδευτική μονάδα του εξωτερικού που απέσπασε τέτοιο έπαινο. Αυτή η διάκριση μάς έδωσε ιδιαίτερη χαρά, καθώς μέσα στα τρία χρόνια λειτουργίας της ιστοσελίδας μας, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε έναν άρτιο ιστότοπο με λειτουργίες που διευκολύνουν την επικοινωνία μαθητών και γονέων, προάγουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας και προβάλλουν τις δράσεις του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας.

Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας, που με τις εργασίες, τις δραστηριότητες και τη στενή συνεργασία συμβάλλουν στον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού μας ιστότοπου με ενδιαφέρον περιεχόμενο, αναβαθμίζοντας την παιδαγωγική αξία και την αισθητική του.

Παρακάτω βρίσκεται συνημμένο το δελτίο τύπου με τα αποτελέσματα, τα οποία έχουν αναρτηθεί και στον επίσημο ιστότοπο του Διαγωνισμού: http://2017.eduwebawards.gr/awards2017/

Συνημμένα:
Download this file (8deei-anakoinosi-06.pdf)8deei-anakoinosi-06.pdf[Αποτελέσματα 8ου Διαγωνισμού 2017]212 kB
Γράψτε σχόλιο (2 Σχόλια)

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, στις 14:00, στην αίθουσα του Ulrich-von-Ensingen-Gemeinschaftschule πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Τ.Ε.Γ. Ουλμ για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων του ελληνικού σχολείου παρουσίασαν την εκδήλωση με τίτλο: "Ελευθερία ή Θάνατος", φωτίζοντας ιστορικές στιγμές από την εποχή της Τουρκοκρατίας και την περίοδο της ελληνικής επανάστασης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Ράνια Γιαννοπούλου. Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Τ.Ε.Γ. Ουλμ κ. Τάσος Παπαγιαννάκος αναφέρθηκε σε γεγονότα που σημάδεψαν την ελληνική επανάσταση και οδήγησαν την πατρίδα μας στην ελευθερία ενώ έκανε ειδική αναφορά στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι γυναίκες την περίοδο του ξεσηκωμού.

Η γιορτή ξεκίνησε με ένα σκετς που παρουσιάστηκε από μαθητές του Γυμνασίου, ζωντανεύοντας τον μύθο για "το κυπαρίσσι του Μυστρά", το οποίο ξαναγεννήθηκε μαζί με την Ελλάδα. Μαθητές της Α' και Β' τάξης απήγγειλαν με ενθουσιασμό ποιήματα, ενσαρκώνοντας τους μεγάλους μας ήρωες και μιλώντας για τα ηρωικά τους κατορθώματα. Οι μαθήτριες του Γυμνασίου παρουσίασαν ένα δρώμενο με το οποίο έριξαν φως στη μάχη του Διρού, όπου οι γενναίες Μανιάτισσες έδιωξαν με δρεπάνια και πέτρες τους στρατιώτες του Ιμπραήμ από τη Μάνη. Η γιορτή συνεχίστηκε με τις μαθήτριες της Α' και Β' τάξης, που αναπαρέστησαν τον Χορό του Ζαλόγγου, και ολοκληρώθηκε με το θεατρικό "Γενίτσαροι" που παρουσιάστηκε από τους/τις μαθητές/μαθήτριες των τάξεων Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' και αφορούσε τη δραματική συνάντηση ενός γενίτσαρου με την πραγματική του ελληνική οικογένεια. Το θερμό χειροκρότημα που κέρδισαν οι ηθοποιοί μας ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για τις, ομολογουμένως, αξιόλογες ερμηνείες των ρόλων τους.

Η χορωδία των μαθητών/τριών του Τ.Ε.Γ. τραγούδησε τον "Τσάμικο" του Μ. Χατζιδάκι, τα τραγούδια "Όλη η δόξα όλη η χάρη", "Στης Μάνης μας τ' απάτητα βουνά", τον "Χορό του Ζαλόγγου", τα "Κλεφτόπουλα" και το "Να 'τανε το 21" ενώ έψαλε τον εθνικό μας ύμνο στο τέλος της γιορτής. Η μουσικός κ. Πάττυ Κοντογιάννη συνόδευσε τη χορωδία στο πιάνο.

Για άλλη μια χρονιά τα Ελληνόπουλα του Ουλμ μάς γέμισαν υπερηφάνεια και τόνωσαν το πατριωτικό μας συναίσθημα. Οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι των μαθητών/τριών μας, που κατέκλυσαν την αίθουσα, θαύμασαν και ενθάρρυναν τα παιδιά με χειροκροτήματα και επευφημίες. Στο τέλος της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν γλυκά και άλλα εδέσματα που ευγενώς προσέφεραν οι γονείς του Συλλόγου Γονέων. 

Διαβάστε περισσότερα: Η γιορτή της 25ης Μαρτίου στο Τ.Ε.Γ. Ουλμ

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Τ.Ε.Γ. Ουλμ, στο ελληνικό εστιατόριο NOTOS, με την παρουσία των μαθητών/τριών που φοιτούν στο Τ.Ε.Γ. Ουλμ και των οικογενειών τους. Μέσα σε μια θερμή ατμόσφαιρα, γονείς, συγγενείς, φίλοι του Συλλόγου και παιδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές και να διασκεδάσουν... ελληνικά!

Η ζωντανή ορχήστρα με τις γνήσιες ελληνικές μελωδίες μετέφερε νοερά μικρούς και μεγάλους στην πατρίδα ενώ το γλέντι δεν άργησε να ανάψει, καθώς ο χορός ξεκίνησε νωρίς με χασαποσέρβικα, νησιώτικα, ποντιακά τραγούδια και άλλες μελωδίες από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου, στην οποία υπήρχαν δύο φλουριά που αντιστοιχούσαν σε δύο συμβολικά δώρα. Τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση χάρηκαν ιδιαίτερα την κλήρωση δώρων που προσέφερε ο Σύλλογος και απευθύνονταν μόνο σε αυτά. Τα χαμόγελα περίσσευαν, καθώς τα περισσότερα παιδιά δεν έφυγαν με άδεια χέρια.

Κατά γενική ομολογία ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση, που αναβίωσε τις χοροεσπερίδες που πραγματοποιούσε στο Ουλμ τα παλαιότερα χρόνια η ελληνική κοινότητα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία και την άρτια διοργάνωση. Τέτοιες πρωτοβουλίες φέρνουν πιο κοντά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Ουλμ και ενισχύουν τους δεσμούς με την πατρίδα μας.

Διαβάστε περισσότερα: Η χοροεσπερίδα και η κοπή της βασιλόπιτας στο Τ.Ε.Γ. Ουλμ

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 14:00, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση του Τ.Ε.Γ. Ουλμ. Η αίθουσα μουσικής του Ulrich-von-Ensingen-Gemeinschaftschule γέμισε με τα χαρούμενα και γελαστά πρόσωπα των μαθητών/τριών του ελληνικού σχολείου, αλλά και από συγγενείς και φίλους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Ο σκοπός των παιδιών ήταν να περάσουν όμορφα παρουσιάζοντας όσα είχαν προετοιμάσει και να βάλουν τους μεγαλύτερους στο πνεύμα των Χριστουγέννων, παρουσιάζοντας μια υπέροχη γιορτή.

Την εκδήλωση άνοιξε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Τ.Ε.Γ. Ulm κ. Τάσος Παπαγιαννάκος καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και ευχαριστώντας όλα τα παιδιά για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να παρουσιάσουν μια όμορφη γιορτή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη μικρή χριστουγεννιάτικη ορχήστρα του Τ.Ε.Γ Ουλμ, που δημιούργησε η μουσικός κ. Πάττυ Κοντογιάννη, και το τραγούδι "Ο μικρός τυμπανιστής", που με ενθουσιασμό τραγούδησαν τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες των τάξεων Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' παρουσίασαν το θεατρικό έργο: "Άγιος Βασίλης έρχεται από...", που είχε ως θέμα την ιστορία της βασιλόπιτας αλλά και τις διαφορές του πραγματικού Αγίου Βασιλείου από τον Weihnachtsmann. Οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου παρουσίασαν το σκετς "Το μαγικό φίλτρο των Χριστουγέννων", όπου ο κακός μάγος και η κακιά μάγισσα αποφάσισαν να καταστρέψουν τα Χριστούγεννα αλλά στο τέλος άγγελοι και νεράιδες έφεραν την αγάπη στην ψυχή τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' και Β' τάξης απήγγειλαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα.

Το κοινό απόλαυσε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια στα ελληνικά, που τραγούδησαν τα παιδιά του σχολείου και συνόδευσε στο πιάνο η μουσικός κ. Πάττυ Κοντογιάννη. Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι "Χριστούγεννα αγκαλιά", που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε δώρα σε όλα τα παιδιά του Τ.Ε.Γ. και η γιορτή ολοκληρώθηκε με την προσφορά γλυκών και άλλων εδεσμάτων από τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας.

Διαβάστε περισσότερα: Η γιορτή των Χριστουγέννων στο Τ.Ε.Γ. Ουλμ

Γράψτε σχόλιο (2 Σχόλια)

Ο αγιασμός του Τ.Ε.Γ. Ulm για το νέο σχολικό έτος 2016-2017 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 15:00, στην αίθουσα Musiksaal του Ulrich-von-Ensingen-Gemeinschaftschule. Ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Χρήστος Νούλας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Augsburg, τέλεσε τον αγιασμό ανάμεσα σε πλήθος γονέων, κηδεμόνων, συγγενών και μαθητών/τριών του Τ.Ε.Γ. Ουλμ, που συμμετείχαν με κατάνυξη στην τελετή.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Ράνια Γιαννοπούλου καλωσόρισε όσους παρευρέθηκαν στην τελετή ενώ ο δάσκαλος του Τ.Ε.Γ. Ulm κ. Τάσος Παπαγιαννάκος ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά και έδωσε κάποιες σύντομες πληροφορίες για τη φοίτηση στο ελληνικό σχολείο. Ο πατέρας Χρήστος ευλόγησε γονείς και παιδιά, μοίρασε τις ευχές του και τόνισε τη σημασία της παρακολούθησης των θρησκευτικών και μορφωτικών δρώμενων για τις ελληνικές κοινότητες, παροτρύνοντας γονείς και παιδιά να θέσουν ως προτεραιότητα την εκμάθηση ελληνικών και την παρακολούθηση των θρησκευτικών ακολουθιών, παρά τις δυσκολίες που συχνά αντιμετωπίζουν.

Η τελετή του αγιασμού ολοκληρώθηκε με την προσφορά γλυκών και άλλων εδεσμάτων, που ευγενώς προσφέρθηκαν από τις οικογένειες του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Διαβάστε περισσότερα: Ο αγιασμός στο Τ.Ε.Γ. Ουλμ για το σχολικό έτος 2016-17

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Τον περασμένο Μάιο οι περισσότεροι από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου πήραν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας της ελληνομάθειας, που διεξήχθησαν στη Στουτγάρδη. Τα επίπεδα γλωσσομάθειας, στα οποίαν εξετάστηκαν, ήταν τα Β1, Β2 και Γ1. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες και μας έφεραν χαμόγελα.

Γιώργο, Στελλάννα, Γιάννη, Κυριακή, Αντώνη, Αιμίλιε και Νικολέττα θερμά συγχαρητήρια για τις επιδόσεις και την επιτυχία σας. Συνεχίστε να δείχνετε την αγάπη σας για τη γλώσσα μας. Σας ευχαριστούμε πολύ που, για άλλη μια φορά, μάς κάνατε υπερήφανους!

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)