Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014 τα μαθήματα στο Τ.Ε.Γ. Ulm δεν θα πραγματοποιηθούν, εξαιτίας της τοπικής αργίας Schw?rmontag για την πόλη του Ουλμ. 

Τι είναι όμως Schw?rmontag ή αλλιώς "Δευτέρα του Όρκου";

Είναι μια παραδοσιακή γιορτή του Ουλμ, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την προτελευταία Δευτέρα του Ιουλίου. Χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, όταν υπέβοσκε μια διαμάχη ανάμεσα στους Πατρίκιους και στις Συντεχνίες για την ισορροπία των δυνάμεων στο κοινοβούλιο της ελεύθερης αυτοκρατορικής πόλης του Ουλμ. Οι διαφορές διευθετήθηκαν το 1397 με τον περίφημο "Μεγάλο Όρκο". Ο όρκος αυτός εγγυόταν την ισότητα της ψήφου σε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου και υποχρέωνε τον Δήμαρχο σε ετήσιο δημόσιο απολογισμό. Το έθιμο του όρκου διατηρήθηκε μέχρι τον 19ο αιώνα, οπότε και χάθηκε λόγω της απώλειας της ανεξαρτησίας του Ουλμ. Αναβίωσε το 1933 και από το 1949 ο Δήμαρχος της πόλης, μετά τον χτύπο της καμπάνας του όρκου αναγγέλλει: "Πλούσιοι και φτωχοί αποτελούν έναν κοινό άνθρωπο, ίσο σε όλα τα κοινά και τίμια πράγματα χωρίς καμία επιφύλαξη". Σε περίπτωση κακοκαιρίας η γιορτή μεταφέρεται στον εορταστικά στολισμένο ναό Ulmer M?nster.

Το απόγευμα της "Δευτέρας του Όρκου" από τις 16:00 πραγματοποιείται το "Nabada", ένα είδος καρναβαλιού στον Δούναβη. Συμμετέχουν επίσημες βάρκες με συγκεκριμένα θέματα, καθώς και ελεύθερα όσοι επιθυμούν με δικές τους βάρκες και σχεδίες. Σε περίπτωση που αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας, τοποθετούν κόκκινα καλάθια στην πλατεία γύρω από τον ναό Ulmer M?nster.