Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 επισκέφτηκαν το Ουλμ και το Μουσείο Ψωμιού (Museum der Brotkultur) οι ιδρυτές του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου, που βρίσκεται στον Βαρνάβα Αττικής, κ. Πέτρος Κατσίκης και κ. Μηλέα Παππά μαζί με εθελοντές του μουσείου. Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν στο Ουλμ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Τ.Ε.Γ. Ουλμ κ. Ράνια Γιαννοπούλου μαζί με μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στους χώρους του μουσείου, όπου, ανάμεσα στα άλλα εκθέματα, είχαν στην ευκαιρία να θαυμάσουν τέσσερα ελληνικά ειδώλια του 5ου αιώνα π.Χ., που παριστάνουν γυναικείες μορφές να αλέθουν το σιτάρι, να πλάθουν τη ζύμη, να ψήνουν το ψωμί και να προσφέρουν τα έτοιμα ψωμιά. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από στελέχη του μουσείου και τη μετάφραση διευκόλυνε η κ. Ράνια Γιαννοπούλου. Ακολούθησε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στην πρόεδρο του μουσείου του Ουλμ και της ελληνικής αντιπροσωπείας, όπου πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων και βιβλιογραφίας.

Οι ιδρυτές του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου της Ελλάδας προσέφεραν στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων βιβλία, δωρεά της λαογραφικής εταιρείας Βαρνάβα, τα οποία διατίθενται προς δανεισμό από τη βιβλιοθήκη του Τ.Ε.Γ. Ουλμ. Τους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά τους.