Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Ουλμ, στην πλατεία του Δημαρχείου Marktplatz, το Internationales Fest, με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του σχολείου μας. Οι 18 μαθητές και μαθήτριες του Τ.Ε.Γ. Ουλμ, που συμμετείχαν με ενθουσιασμό εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ, ξεσήκωσαν το πολυπληθές κοινό και κέρδισαν δυνατά χειροκροτήματα και ζωηρές επευφημίες. Οι πρόβες για τη συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου μας, με την καθοδήγηση του δασκάλου του σχολείου κ. Τάσου Παπαγιαννάκου και την πολύτιμη βοήθεια της μουσικού κ. Πάττυς Κοντογιάννη.

Η ελληνική χορευτική ομάδα εμφανίστηκε ανάμεσα σε αντιπροσωπείες και συγκροτήματα χωρών από όλες τις άκρες του κόσμου, με σκοπό να προβάλει τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα παιδιά του ελληνικού σχολείου ανέβηκαν στη σκηνή του φεστιβάλ στις 16:00 ντυμένα στα χρώματα της γαλανόλευκης. Ο κ. Κωνσταντίνος Κοντζίνος, αντιπρόεδρος του οικείου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής της πόλης του Ουλμ, παρουσιάσε τη χορευτική ομάδα και προλόγισε τους τρεις χορούς. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον "Αη Γιώργη", έναν κερκυραϊκό χορό που έχει τις ρίζες του στη βυζαντινή εποχή, και συνεχίστηκε με τον συρτό δωδεκανησιακό, που συνοδευόταν από το παραδοσιακό τραγούδι της ξενιτιάς "Μες στου Αιγαίου". Ο τρίτος χορός συνοδευόταν από το παγκοσμίου φήμης τραγούδι της ταινίας "Ζορμπάς" και χορεύτηκε ως χασάπικο και χασαποσέρβικο. Το κοινό δε σταμάτησε να χτυπά παλαμάκια στους ρυθμούς της μουσικής, να επευφημεί τα παιδιά του σχολείου μας και να προσπαθεί να χορέψει τους ελληνικούς σκοπούς. Συγκινημένοι και περήφανοι παρακολουθούσαν όσοι Έλληνες βρέθηκαν στο φεστιβάλ, καθώς θαύμασαν τα ελληνόπουλα που τίμησαν τη χώρα μας με την ξεχωριστή εμφάνισή τους.

Συγχαρητήρια ανήκουν στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Τ.Ε.Γ. Ουλμ για την οργάνωση της συμμετοχής του ελληνικού σχολείου και ειδικά στην πρόεδρο του συλλόγου κ. Ράνια Γιαννοπούλου για την επιμέλεια της εμφάνισης των παιδιών.

  

* Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Armin Quadflieg για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.