Το τέλος της σχολικής χρονιάς 2015-2016 έφτανε στο τέλος του και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τ.Ε.Γ. Ουλμ αναρωτιούνταν: "Θα εκδώσουμε και φέτος εφημερίδα"; Έγινε πια θεσμός η έκδοση της μαθητικής εφημερίδας του σχολείου μας, που αποτελεί τη μοναδική ελληνική έκδοση στην πόλη του Ουλμ. Αφού συσκεφθήκαμε ανά τμήμα σχετικά με τη θεματολογία, οι μικροί και οι μικρές δημοσιογράφοι πήραν τα μολύβια και τα χρώματά τους και άρχισαν τη συγγραφή.

Τα παιδιά της Α' τάξης, μετά από μια συζήτηση για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, αποφάσισαν να γράψουν και να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους ελληνικό φαγητό. Τα παιδιά της Β' τάξης αποφάσισαν να μοιραστούν με το αναγνωστικό μας κοινό το μέρος που αγαπούν περισσότερο στην Ελλάδα. Η Γ' και η Δ' τάξη ανέλαβαν να παρουσιάσουν παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια, ώστε να μπορούν να μάθουν τους κανόνες τους και να τα παίξουν με τις παρέες τους στην Ελλάδα. Η Ε' και ΣΤ' τάξη θέλησε να προτείνει αξιοθέατα, που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Τέλος, τα μεγαλύτερα παιδιά μας αποφάσισαν να αρθρογραφήσουν ελεύθερα.

Την τελευταία εβδομάδα πριν αποχαιρετιστούμε για τις καλοκαιρινές διακοπές, προχωρήσαμε στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας. Αν θέλετε να τη διαβάσετε μπορείτε να πατήσετε εδώ ή να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, πατώντας στο παρακάτω συνημμένο.

Συνημμένα:
Access this URL (http://ulm.europe.sch.gr/zeitung5/files/download/Zeitung5.pdf)Χαμόγελα στο Ουλμ 5[Η εφημερίδα του Τ.Ε.Γ. Ουλμ]0 kB