Ο αγιασμός του Τ.Ε.Γ. Ulm για το νέο σχολικό έτος 2016-2017 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 15:00, στην αίθουσα Musiksaal του Ulrich-von-Ensingen-Gemeinschaftschule. Ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Χρήστος Νούλας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Augsburg, τέλεσε τον αγιασμό ανάμεσα σε πλήθος γονέων, κηδεμόνων, συγγενών και μαθητών/τριών του Τ.Ε.Γ. Ουλμ, που συμμετείχαν με κατάνυξη στην τελετή.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Ράνια Γιαννοπούλου καλωσόρισε όσους παρευρέθηκαν στην τελετή ενώ ο δάσκαλος του Τ.Ε.Γ. Ulm κ. Τάσος Παπαγιαννάκος ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά και έδωσε κάποιες σύντομες πληροφορίες για τη φοίτηση στο ελληνικό σχολείο. Ο πατέρας Χρήστος ευλόγησε γονείς και παιδιά, μοίρασε τις ευχές του και τόνισε τη σημασία της παρακολούθησης των θρησκευτικών και μορφωτικών δρώμενων για τις ελληνικές κοινότητες, παροτρύνοντας γονείς και παιδιά να θέσουν ως προτεραιότητα την εκμάθηση ελληνικών και την παρακολούθηση των θρησκευτικών ακολουθιών, παρά τις δυσκολίες που συχνά αντιμετωπίζουν.

Η τελετή του αγιασμού ολοκληρώθηκε με την προσφορά γλυκών και άλλων εδεσμάτων, που ευγενώς προσφέρθηκαν από τις οικογένειες του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

      

* Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Armin Quadflieg για τη φωτογραφική κάλυψη της τελετής.