Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 14:00, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση του Τ.Ε.Γ. Ουλμ. Η αίθουσα μουσικής του Ulrich-von-Ensingen-Gemeinschaftschule γέμισε με τα χαρούμενα και γελαστά πρόσωπα των μαθητών/τριών του ελληνικού σχολείου, αλλά και από συγγενείς και φίλους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Ο σκοπός των παιδιών ήταν να περάσουν όμορφα παρουσιάζοντας όσα είχαν προετοιμάσει και να βάλουν τους μεγαλύτερους στο πνεύμα των Χριστουγέννων, παρουσιάζοντας μια υπέροχη γιορτή.

Την εκδήλωση άνοιξε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Τ.Ε.Γ. Ulm κ. Τάσος Παπαγιαννάκος καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και ευχαριστώντας όλα τα παιδιά για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να παρουσιάσουν μια όμορφη γιορτή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη μικρή χριστουγεννιάτικη ορχήστρα του Τ.Ε.Γ Ουλμ, που δημιούργησε η μουσικός κ. Πάττυ Κοντογιάννη, και το τραγούδι "Ο μικρός τυμπανιστής", που με ενθουσιασμό τραγούδησαν τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες των τάξεων Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' παρουσίασαν το θεατρικό έργο: "Άγιος Βασίλης έρχεται από...", που είχε ως θέμα την ιστορία της βασιλόπιτας αλλά και τις διαφορές του πραγματικού Αγίου Βασιλείου από τον Weihnachtsmann. Οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου παρουσίασαν το σκετς "Το μαγικό φίλτρο των Χριστουγέννων", όπου ο κακός μάγος και η κακιά μάγισσα αποφάσισαν να καταστρέψουν τα Χριστούγεννα αλλά στο τέλος άγγελοι και νεράιδες έφεραν την αγάπη στην ψυχή τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' και Β' τάξης απήγγειλαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα.

Το κοινό απόλαυσε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια στα ελληνικά, που τραγούδησαν τα παιδιά του σχολείου και συνόδευσε στο πιάνο η μουσικός κ. Πάττυ Κοντογιάννη. Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι "Χριστούγεννα αγκαλιά", που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε δώρα σε όλα τα παιδιά του Τ.Ε.Γ. και η γιορτή ολοκληρώθηκε με την προσφορά γλυκών και άλλων εδεσμάτων από τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας.

 

* Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Armin Quadflieg για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.