Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, στις 17:00, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας επισκέφτηκε το Τ.Ε.Γ. Ulm, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πόλη μας. Διοργανώθηκε κοινή εκδήλωση στην αίθουσα Musiksaal του Martin-Schaffner-Schule, που είχε ως στόχο την επαφή της σχολικής μας κοινότητας με παιδιά από την Ελλάδα και την ανταλλαγή στοιχείων πολιτισμού.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Martin-Schaffner-Schule οι μαθητές/τριές μας και οι γονείς υποδέχτηκαν τους/τις 55 μαθητές/τριες και τους/τις 5 εκπαιδευτικούς-συνοδούς με συγκίνηση και ενθουσιασμό. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Τ.Ε.Γ. Ulm κ. Δημήτρης Μπομποδάκης, καλωσορίζοντας το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, παρουσίασε το ιστορικό και το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου μας. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός κ. Τάσος Παπαγιαννάκος απεύθυνε χαιρετισμό προς εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες και παρουσίασε το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου Λάρισας κ. Κασσιανή Ρήτου, ευχαριστώντας τους γονείς του Τ.Ε.Γ. Ulm για τη φιλοξενία και δίνοντας πληροφορίες για το σχολείο της Λάρισας.

Η εκδήλωση συνέπεσε με τον εορτασμό του πρώτου Advent στη Γερμανία (η πρώτη από τις τέσσερις Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα), γι' αυτό οι μαθητές/τριες των δύο σχολείων προετοίμασαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Αρχικά, ένας μαθητής και δύο μαθήτριες του Τ.Ε.Γ. Ulm, μας ταξίδεψαν στον κόσμο του παραμυθιού της "Ωραίας Κοιμωμένης" παίζοντας βιολί, άρπα και βιολοντσέλο, υπό την καθοδήγηση της μουσικού κ. Πάττυς Κοντογιάννη. Ακολούθως, οι μαθητές/τριες των τάξεων Γ'-Δ'-Ε'-ΣΤ' και Γυμνασίου τραγούδησαν τρία γερμανικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη γερμανική και στην ελληνική γλώσσα, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Τάσου Παπαγιαννάκου και τη συνοδεία στο πιάνο από τον μουσικό κ. Hendrik Haas. Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Λάρισας μάγεψαν το κοινό και το ταξίδεψαν στην πατρίδα, τραγουδώντας κάλαντα και παίζοντας σκοπούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σε κλίμα συγκίνησης ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Τ.Ε.Γ. Ulm προσέφερε δύο αναμνηστικά από την πόλη του Ulm στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, ενώ η κ. Κασσιανή Ρήτου προσέφερε αναμνηστικά δώρα από τον Δήμο της Λάρισας, εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σπιτικά γλυκά και άλλα εδέσματα, που ευγενώς προσέφεραν οι γονείς και κηδεμόνες του Τ.Ε.Γ. Ulm. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, γονείς και μαθητές/τριες συνόδευσαν τους επισκέπτες από το σχολείο της Λάρισας μέχρι τη χριστουγεννιάτικη αγορά, στο κέντρο της πόλης του Ulm.

View the embedded image gallery online at:
http://ulm.europe.sch.gr/index.php/news/25-ulm#sigFreeIdf30de009d0