Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στις 14:00, στην αίθουσα Musiksaal του Ulrich-von-Ensingen-Realschule, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας Ulm παρουσίασαν μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Δημήτριου Μπομποδάκη και την ομιλία από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του Τ.Ε.Γ. Ulm κ. Τάσο Παπαγιαννάκο για τη σημασία της γιορτής των Χριστουγέννων. Αμέσως μετά οι μαθητές/τριες των τάξεων Α', Β', Γ' και Δ' είπαν ποιήματα για τη χριστουγεννιάτικη νύχτα και την Πρωτοχρονιά, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Οι μαθητές/τριες των τάξεων Ε', ΣΤ' και Γυμνασίου παρουσίασαν το θεατρικό έργο: "Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα", βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ευγένιου Τριβιζά. Οι όμορφες ερμηνείες, οι αστείες μεταμορφώσεις και η παραστατικότητα των μιμήσεων ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους θεατές. Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στην εκδήλωση είπαν τα τραγούδια: "Σήμαντρα ηχούν γιορταστικά", "Χιόνια στο καμπαναριό", "Γιορτινά τραγούδια", "Πάει ο παλιός ο χρόνος", "Τρίγωνα κάλαντα" και τα κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Κλείνοντας την εκδήλωση, η Ε'-ΣΤ' τάξη και το Γυμνάσιο είπαν το τραγούδι "Χριστούγεννα αγκαλιά", ξεσηκώνοντας και συγκινώντας το κοινό που ακολουθούσε τη μελωδία με χειροκροτήματα.

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε δώρα σε όλα τα παιδιά του Τ.Ε.Γ. και η γιορτή ολοκληρώθηκε με την προσφορά γλυκών και άλλων εδεσμάτων από τους γονείς των μαθητών του σχολείου.

 

View the embedded image gallery online at:
http://ulm.europe.sch.gr/index.php/news/27-xmas#sigFreeId65c726cb9f

* Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Armin Quadflieg για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.