Μετά την επιτυχημένη έκδοση της πρώτης σχολικής εφημερίδας τον Ιούλιο του 2014, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τ.Ε.Γ. Ulm θέλησαν να προχωρήσουν στην έκδοση του δεύτερου φύλλου της εφημερίδας "Χαμόγελα στο Ουλμ", με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων. Οι προετοιμασίες και ο σχεδιασμός της έκδοσης ξεκίνησαν έναν μήνα πριν την έναρξη των διακοπών. Σε κάθε Τμήμα συζητήθηκε το περιεχόμενο της συμμετοχής κάθε τάξης στην εφημερίδα και αμέσως ξεκίνησε η συγκέντρωση του υλικού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης ανέλαβαν να εικονογραφήσουν την ιστορία της γέννησης του Χριστού. Η Β' τάξη αποφασίστηκε να ζωγραφίσει και να γράψει τι εύχεται και τι ζητά από τον Άγιο Βασίλη. Η Γ' και Δ' τάξη ανέλαβε να παρουσιάσει χριστουγεννιάτικες συνταγές ενώ η Ε' και ΣΤ' τάξη αποφάσισε να μας θυμίσει ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων. Τα παιδιά του Τμήματος του Γυμνασίου έγραψαν προσωπικές ιστορίες για το πώς περνούν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα με την οικογένειά τους.

Πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων όλο το υλικό είχε συγκεντρωθεί και οργανωθεί και η εφημερίδα μας εκδόθηκε, κάνοντας τα ελληνόπουλα του Τ.Ε.Γ. Ulm για άλλη μια φορά περήφανα. Αν θέλετε να διαβάσετε την εφημερίδα μας μπορείτε να πατήσετε εδώ ή να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, πατώντας στο παρακάτω συνημμένο.

Συνημμένα:
Access this URL (http://ulm.europe.sch.gr/zeitung2/files/download/Zeitung2.pdf)Χαμόγελα στο Ουλμ[Η εφημερίδα του Τ.Ε.Γ. Ουλμ]0 kB