Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 γιορτάστηκε στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Ουλμ το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στις 14:00, στην αίθουσα Musiksaal του Ulrich-von-Ensingen-Realschule. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τ.Ε.Γ., σε κλίμα χαράς και περηφάνιας, παρουσίασαν την εκδήλωση "Φως στην ηρωική επανάσταση του '21", αναβιώνοντας γεγονότα και κατορθώματα που σημάδεψαν και καθόρισαν τη μοίρα του ελληνισμού.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ουρανίας Γιαννοπούλου και συνεχίστηκε με ομιλία από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ. Τάσο Παπαγιαννάκο, που αναφέρθηκε στο χρονικό της επανάστασης και στα διδάγματα που απορρέουν από τις συμπεριφορές των ηρώων μας. Αμέσως μετά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των πρώτων τεσσάρων τάξεων του Δημοτικού ζωντάνεψαν σκηνές από τα πολεμικά κατορθώματα των προγόνων μας, μας θύμισαν ηρωικά πρόσωπα και αναφέρθηκαν στον διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Μετά το τέλος των ποιημάτων οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε', ΣΤ' και Γυμνασίου παρουσίασαν το χρονικό των γεγονότων, ξεκινώντας από την άλωση της Πόλης και φτάνοντας μέχρι την απελευθέρωση, με τη δραματοποίηση του παιδομαζώματος και του όρκου που έδιναν οι Έλληνες επαναστάτες για ελευθερία ή θάνατο. Η χορωδία των παιδιών του Τ.Ε.Γ. τραγούδησε τα "Ευζωνάκια", τα "Κλεφτόπουλα", το "Όλη η δόξα όλη η χάρη" και την "Κλέφτικη ζωή", έψαλε τον "Ακάθιστο ύμνο" και τον εθνικό μας ύμνο.

Οι καλεσμένοι μας, γονείς και συγγενείς των παιδιών που φοιτούν στο Τ.Ε.Γ Ουλμ, υπερήφανοι παρακολούθησαν, ενθάρρυναν και χειροκρότησαν τα άξια ελληνόπουλα για τα όμορφα δρώμενα που παρουσίασαν. Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά γλυκών και άλλων εδεσμάτων, που ευγενώς προσφέρθηκαν από γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

  

* Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Armin Quadflieg για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.