Η έκδοση του τρίτου φύλλου της εφημερίδας "Χαμόγελα στο Ουλμ" είναι γεγονός! Με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους 2014-2015 και τις επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τ.Ε.Γ. Ουλμ αποφάσισαν να ξαναγίνουν μικροί δημοσιογράφοι και να αρθρογραφήσουν. Οι προετοιμασίες και ο σχεδιασμός της έκδοσης ξεκίνησαν περίπου έναν μήνα πριν την έναρξη των διακοπών. Στο κάθε τμήμα έγινε συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο της συνεισφοράς κάθε τάξης και γρήγορα οι αποφάσεις είχαν ληφθεί.

Κάθε μαθητής και μαθήτρια της Α' τάξης ανέλαβε να ζωγραφίσει ένα καράβι και να το στείλει στον ελληνικό προορισμό που αγαπά περισσότερο. Η Β' τάξη αποφάσισε να γράψει για το αγαπημένο της παιχνίδι, που δε θα αποχωριστεί κατά τη διάρκεια των διακοπών. Η Γ' και Δ' τάξη ανέλαβε να θυμηθεί και να μας γράψει για τον ομορφότερο τόπο που έχει επισκεφθεί στην Ελλάδα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' και ΣΤ' τάξης θέλησαν να επιλέξουν ελεύθερα το θέμα τους, το οποίο πίστευαν ότι θα ήταν ενδιαφέρον να αναπτύξουν. Τα παιδιά του Τμήματος του Γυμνασίου μας έγραψαν για την κρίση που βιώνει η χώρα μας και μας έκαναν μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Ουλμ.

Μία εβδομάδα πριν τη λήξη των μαθημάτων οι μικροί δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρώσει το υλικό τους και αμέσως προχωρήσαμε στην έκδοση του τρίτου μας φύλλου, για το οποίο είμαστε όλοι, για άλλη μια φορά, υπερήφανοι. Αν θέλετε να διαβάσετε την εφημερίδα μας μπορείτε να πατήσετε εδώ ή να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, πατώντας στο παρακάτω συνημμένο.

Συνημμένα:
Access this URL (http://ulm.europe.sch.gr/zeitung3/files/download/Zeitung3.pdf)Χαμόγελα στο Ουλμ 3[Η εφημερίδα του Τ.Ε.Γ. Ουλμ]0 kB