Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Τ.Ε.Γ. Ουλμ διοργάνωσε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 εκδρομή στο κάστρο Hohenzollern. Περίπου 70 εκδρομείς, μαθητές/τριες, γονείς, συγγενείς και φίλοι του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν με ενθουσιασμό το πρωί της Κυριακής, που συνέπεσε με το πρώτο Advent. Το σκηνικό σε όλη τη διαδρομή ήταν χειμωνιάτικο. Το χιόνι εναλλασσόταν με τη βροχή αλλά η προσμονή για την επίσκεψη σ' ένα από τα πιο ρομαντικά κάστρα της Γερμανίας, έκανε τον καιρό να συμβάλλει στην καλλιέργεια της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας.

Κατά την άφιξη στον χώρο στάθμευσης του κάστρου, ένα νέο λεωφορείο μετέφερε τους εκδρομείς στην κεντρική είσοδο. Οι πρώτες εικόνες που είδαν οι επισκέπτες ήταν ιδιαίτερα επιβλητικές, ενώ εντύπωση προκάλεσε η άριστη διατήρηση του κάστρου, παρά το γεγονός ότι χτίστηκε τον 19ο αιώνα. Στον κεντρικό χώρο οι εκδρομείς απόλαυσαν ζεστό καφέ και Gl?hwein. Στις 12:00 ο Nikolaus ήρθε στους χώρους του κάστρου και σε μια όμορφη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην καθολική εκκλησία, ακούστηκαν τραγούδια και ιστορίες ενώ στο τέλος ο Nikolaus μοίρασε σε όλα τα παιδιά σοκολάτες και ξηρούς καρπούς. Στη συνέχεια έκανε βόλτα σε όλους τους χώρους μαζί με το ξωτικό του και χαιρετούσε τους επισκέπτες.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά βρισκόταν και στους εξωτερικούς αλλά και στους εσωτερικούς χώρους. Περίτεχνα αντικείμενα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, σοκολάτες, κοσμήματα και χειμωνιάτικα ενδύματα κέντρισαν το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό των εκδρομέων. Στο αίθριο του κάστρου πραγματοποιούνταν συνεχώς μουσικές εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα. Το ενδιαφέρον των παιδιών κέρδισαν οι γιγάντιες σαπουνόφουσκες και οι ξυλοπόδαροι.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το μουσείο που λειτουργεί με πολύτιμα αντικείμενα της βασιλικής δυναστείας Hohenzollern, η οποία χρονολογείται από τον ενδέκατο αιώνα. Στον χώρο του κάστρου βρισκόταν και ο πρίγκιπας Γεώργιος Φρειδερίκος της Πρωσσίας, τρισέγγονος του αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β', ο οποίος είναι ο επικεφαλής της οικογένειας. Την παρουσία του πρόδιδε η υψωμένη σημαία του πριγκιπάτου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την άριστη διοργάνωση της εκδρομής, με την ευχή να ακολουθήσουν ανάλογες αξιόλογες πρωτοβουλίες.

     

* Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Armin Quadflieg για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδρομής.